IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски регулатор обмисля разследване на Motorola

То е във връзка със ситемата Airwave, ползвана от спешната помощ в страната

17:43 | 08.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Susana Gonzalez/Bloomberg</em></p>

Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

Британският регулатор по конкуренцията заяви, че обмисля да започне разследване на мрежата на Motorola Solutions – Airwave, която се използва от службите за спешна помощ в страната, предава Ройтерс.

Службата за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) заяви, че започва консултация във връзка с опасенията за двойната роля на Motorola като собственик на мрежата и ключов доставчик при внедряването на планираната нова мрежа за спешни случаи.

„Първоначалният преглед на наличните доказателства показва, че предоставянето на мрежата Airwave във Великобритания не работи добре, което води до значителни вреди за клиентите и данъкоплатците“, гласи изявление на CMA.

Говорител на Motorola твърди, че компанията е била запозната с последното развитие по казуса.

„Motorola Solutions остава ангажирана да съдейства на Министерството на вътрешните работи за предоставянето на особено важни комуникации. Това включва мрежата Airwave, на която британските служби за спешна помощ разчитат всеки ден, и безопасното преминаване към следващото поколение технологии“, коментира говорителят.

Освен това регулаторът е определил две потенциални решения, ако разследването потвърди притесненията му, включително се предвижда изискване базираната в САЩ компания да продаде мрежата.

Motorola придоби Airwave за 815,7 млн. паунда (1,13 млрд. долара) през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още